Introductieworkshop

“Ben je leerkracht in het basisonderwijs en ben je je werkplezier kwijtgeraakt?

Deze workshop helpt je te ontdekken hoe je meer plezier krijgt in je eigen baan of in ander werk”

Introductie workshop

“Ben je leerkracht in het basisonderwijs en ben je het plezier in je werk kwijtgeraakt ? 

Deze workshop helpt je te ontdekken hoe je meer plezier krijgt in je eigen baan of in ander werk”

Introductieworkshop

Van werkdruk naar meer werkplezier

Woensdag  6 november 2019 van 9:30 – 12.00 uur

Introductieworkshop

Van werkdruk naar meer werkplezier

Woensdag 6 november 2019 van 9:30 – 12.00 uur

In één workshop op weg naar meer werkplezier

Ben je leerkracht in het basisonderwijs en vraag je je weleens af of dit werk nog wel bij jou past? Je doet dit werk al geruime tijd, maar je merkt de laatste tijd, dat je niet meer zoveel energie haalt uit je werk.
  • Je maakt je zorgen of je zo wel verder moet gaan, want de balans privé-werk is helemaal weg.
  • Je piekert thuis over het werk en je kunt je werk niet goed loslaten, waardoor je je thuis niet meer goed kunt ontspannen.

Toch merk je dat je hart nog steeds bij de kinderen ligt. Je houdt van kinderen, en je vindt het nog steeds leuk om les te geven, maar alles wat daarnaast ook allemaal nog moet gebeuren, maakt dat je leegloopt op je werk. Waar loop je tegenaan?

  • Je werkt bewust parttime, maar je moet telkens in je vrije tijd terugkomen op school voor overleg, scholing en andere activiteiten;
  • De administratieve rompslomp, wat ten koste gaat van de creativiteit in je werk;
  • Je hebt geen fatsoenlijke pauzes meer als gevolg van de invoering van het continurooster.
  • Je reageert thuis geïrriteerd naar man en kinderen; maar zij kunnen er uiteindelijk ook niks aan doen, waardoor je je schuldig voelt.
  • De werkdruk neemt alleen maar toe, omdat je geregeld moet invallen voor een zieke collega.

Je partner en je familie die van je houden, maken zich zorgen om jou. Je gaat ’s avonds steeds vroeger naar bed, zodat je de volgende dag er weer kunt staan. Eigenlijk werk je van vakantie naar vakantie en je hobby’s zijn steeds meer naar de achtergrond geraakt.

Eigenlijk weet je niet hoe je verder moet: Je vraagt je af: “Moet ik ontslag nemen en op zoek naar ander werk? Maar hoe doe ik dat?” Het is al lang geleden dat je hebt gesolliciteerd en je voelt je onzeker over je positie op de arbeidsmarkt. Kortom; wil je weten welke stappen je kunt zetten om de baan te vinden die bij jou past?

Speciaal voor jou als leerkracht heb ik deze workshop ontwikkeld.

Want wordt het niet eens tijd om eens bewust stil te staan bij hoe je in het basisonderwijs terecht bent gekomen? Was het een bewuste keus of ben je er gewoon ingerold en heb je verder niet meer nagedacht wat je ooit echt wilde worden? Als jongvolwassene maak je vaak keuzes waarvan je je later afvraagt of je het zelf wilde of dat je omgeving vond, dat je wel geschikt was voor het onderwijs.

Je hebt vast niet eerst onderzocht wat je echt wilde. Je wist nog niet waar je echt voor stond en wat bij jou paste. Als je die mogelijkheid had gehad om dat wel te doen, had je waarschijnlijk bewuster voor een bepaalde beroepsrichting kunnen kiezen.

Deze workshop heb ik speciaal ontwikkeld voor jou als leerkracht die dreigt vast te lopen in het basisonderwijs. Even stilstaan bij wat je diep van binnen ECHT wilt. Misschien kom je erachter dat het onderwijs nog prima bij je past, maar dat de problemen op een ander vlak liggen. En ook daar zijn oplossingen voor, waar ik je graag bij help.

Deze workshop is geschikt voor jou als leerkracht, die niet direct op zoek is naar iets nieuws, maar wel zicht wilt krijgen op de echte redenen, waardoor je je werk niet meer zo leuk vindt. Je bent op zoek naar handvatten waardoor jij weer verder kunt.

In deze workshop krijg je meer zicht op waar je nu staat, waar je drijfveren en interesses liggen en hoe je weer meer energie kunt ervaren. Hetzij in het onderwijs of daarbuiten.

Ik leg je uit hoe je je doel zou kunnen bereiken en maak je door deel te nemen aan deze workshop kans om een gratis loopbaanconsult te winnen ter waarde van € 97,- euro.

MELD JE AAN

Wat krijg je als je je opgeeft voor deze workshop?

Je gaat op zoek naar wat je echt belangrijk vindt in je leven en in je werk;

Je ontdekt of je huidige werk nog steeds bij je past en wat je zou kunnen doen om meer energie en tevredenheid te ervaren.

Je maakt leuke creatieve opdrachten en wisselt deze uit met andere cursisten, waardoor je meer inzicht gaat krijgen over wat je wilt;

Een fijne bijeenkomst waarin je aan de slag gaat in een kleine gezellige groep, zodat je persoonlijke aandacht van mij kunt krijgen;

De kans om een gratis loopbaanconsult van een uur met mij te winnen.

Praktische informatie

Locatie: Mijn loopbaanpraktijk aan de Oosterveldsingel 19d in Hengelo

Datum: Woensdag 6 november 2019

Tijd: 9.30-12.00 uur

Kosten: €47,- euro inclusief koffie/thee en wat lekkers

Ben je geïnteresseerd en wil je meedoen aan de workshop “Van werkdruk naar meer werkplezier” Dan kun je je hier opgeven. Ontdek of het onderwijs nog bij je past en vindt de antwoorden die jij nodig hebt om jouw werkplezier te verhogen.

Over Intensmens

Ik ben Hanneke Wiefferink, een ervaren loopbaancoach die al meer dan 10 jaar leerkrachten heeft geholpen om meer plezier te ervaren in het werk binnen of buiten het onderwijs.

Ik begeleid leerkrachten op een creatieve en intuïtieve wijze, die door stress in hun werk zijn vastgelopen en een volgende stap willen zetten door de baan te vinden die bij hen past.

Ervaringen van klanten

“Als je een droom hebt, dan heb je een plan en een coach nodig, dat maakt het proces gemakkelijker en leuker !” En als je zo’n coach zoekt dan moet je bij Hanneke Wiefferink zijn. Zij geeft samen met jou richting aan jouw droom en zelfs meer dan dat!! Ik heb het zelf mogen ervaren en kan het iedereen, die niet weet wat hij/zij wil of dromen heeft maar niet weet hoe deze vorm te geven, bij Intensmens Hanneke een afspraak te maken!”

Dorine Klink, voorheen werkzaam in het speciaal onderwijs

Ik houd van deze creatieve manier van kijken naar jezelf en je toekomstbeeld, met name in de vorm van de tekening. Hoe jij deze ochtend geleid hebt is ook prettig op mij overgekomen, je bent duidelijk en neemt mensen serieus en durft ook te zeggen hoe jij de dingen ziet. Volgens mij heb je binnen een korte tijd een goede indruk van iemand, daar houd ik van. Daarom zou ik je ook zeker aanbevelen bij anderen.”

Marion H.

Ik heb Hanneke als iemand ervaren die passie voor haar vak heeft, aandacht toont, vriendelijk, oprecht, geïnteresseerd, niet oordelend, positief, motiverend is en niet onbelangrijk …… zij kan mensen weer in hun kracht zetten. Kortom, ik heb bij haar een waardevol traject mogen volgen.”

Anita Kockx, voormalig leerkracht-nu werkzaam als bibliotheekmedewerker

Ik kan terugkijken op een hele fijne samenwerking. Aan jouw creatieve manier van werken heb ik veel ondersteuning, richting en verduidelijking gekregen in mijn eigen proces. Dat creativiteit hierin voor mij belangrijk is geweest, weet ik zeker. Het heeft me uit mijn hoofd en vertrouwde manier van kijken gehaald, waardoor ik beter naar mezelf heb durven en kunnen kijken. Nogmaals bedankt voor je steun.”

Margot M.

“In mijn ogen kan Hanneke er heel goed voor zorgen dat jouw talent in combinatie met een bult zelfvertrouwen er voor gaat zorgen dat je je eigen missie op het gebied van werk (maar ook in je leven) gaat volgen. Hanneke stapt in op een diepere innerlijke laag en haalt deze naar boven om vervolgens te gaan knallen, zodat je succesvol aan een nieuwe uitdaging gaat beginnen! Het inzetten van inzichtkaarten, tekenopdrachten en andere creatieve opdrachten was voor mij een feest. Hanneke weet de informatie die daar uitkomt goed om te zetten naar concrete stappen op het gebied van werk.”

Mara Meulenbeld, voormalig leerkracht

“Hanneke heb ik leren kennen als een coach die op een prettige en betrokken wijze mensen in beweging krijgt. Ze is direct, pragmatisch en sensitief. Ze houdt daarbij een goede afstemming met de opdrachtgever. Ik heb inmiddels al enkele jaren ervaring met haar en ik blijf onder de indruk van hoe ze op een positieve manier het denkproces bij mensen weet om te zetten naar concrete stappen.”

Karina Meulenbroek, HR adviseur in het basisonderwijs