Carla heeft haar leven een positieve wending gegeven, nadat ze afscheid had genomen van haar baan als leerkracht in het basisonderwijs en is nu yoga-juf !

In deze nieuwsbrief wil ik je inspireren door het verhaal van een klant van mij te vertellen, die een nieuw loopbaanpad is ingeslagen, nadat zij bij mij een outplacementtraject had gevolgd.

Het verhaal van Carla:

Carla was altijd een hele enthousiaste energieke vrouw rond de 30 jaar. Moeder van een leuk gezin met 2 jonge kinderen. Ze werkte al 11 jaar in het basisonderwijs als leerkracht, totdat het niet meer goed met haar ging. De combinatie van haar drukke privéleven en de stress in haar baan in het onderwijs brak haar op en haar balans was ver te zoeken. Ze werd emotioneel instabiel en was altijd moe. Ze voelde zich schuldig over het feit dat ze geen leuke fitte moeder kon zijn en dat gaf nog meer stress. Haar werk was niet langer een energiebron voor haar, eerder het tegenovergestelde en na een lange tijd over haar grenzen heen te zijn gegaan, kreeg zij uiteindelijk een burnout. Na een lange herstelperiode pakte ze gaandeweg haar baan weer op, maar ze merkte, dat ze niet meer het plezier terug kreeg, waar ze op had gehoopt.

Na verloop van tijd hoorde Carla van haar ex-collega, die bij mij een loopbaantraject volgde, wat zij allemaal bij mij leerde en welke resultaten zij boekte. Dat gaf Carla de doorslag om met haar directeur in gesprek te gaan. In goed overleg is zij uiteindelijk met ontslag gegaan en heeft zij bij mij haar outplacementtraject mogen volgen, die door haar werkgever werd betaald.

Aan het begin van het traject bij mij maakte Carla een vision board. Een vision board is een collage waarop je je gewenste doel of leven met foto’s, plaatjes en teksten op een groot stevig stuk karton verbeeldt.

Loopbaanworkshops

Het werd op deze manier voor mij al snel duidelijk dat Carla gek was van yoga en kinderen. Ze is van nature een hele energieke vrouw en yoga hoort bij haar. Op een gegeven moment had ze een kinderyoga-instructeuropleiding ontdekt, die zij graag wilde volgen. En zoals veel mensen dat doen, ging ze eerst allemaal bezwaren opnoemen waarom ze deze opleiding niet kon gaan volgen.

“Hoe ga ik de opleiding betalen ? Hoe moet dat met de opvang van de kinderen ? Staat mijn man hier wel achter ? Kan ik hier wel een baan mee krijgen ?” En zo had ze nog wel een paar argumenten, die haar weerhielden om haar hart te volgen.

Tijdens een sessie heb ik haar geholpen om haar niet-helpende mindset onder ogen te zien. Het kwartje viel toen ik haar vertelde, dat als zij erin geloofde, dat deze opleiding haar alleen maar positieve dingen zou gaan brengen, de omgeving ook met haar mee zou gaan en er geen tegenstand zou ontstaan. Dat er dan allemaal oplossingen zouden komen voor de bezwaren die ze op dat moment opnoemde. Ik had met haar afgesproken dat ze met haar ouders zou gaan praten over de opvangmogelijkheden voor haar kinderen. Haar partner wilde ze duidelijk maken hoe belangrijk deze opleiding voor haar was en ze zou haar enthousiasme aan hem laten zien. Ik heb met haar eerst het gesprek met haar man geoefend, zodat ze zich gesterkt voelde.

Een paar dagen later belde ze me op met de mededeling, dat ze zich had opgegeven voor de opleiding en dat ze had gedaan wat ik haar had aangereikt. Ze was er voor gaan staan en had duidelijk kunnen maken, dat deze opleiding iets was wat ze ECHT heel graag wilde. En iedereen ging met haar mee. Haar partner stelde geen lastige vragen, haar ouders wilden oppassen op de kinderen en stelden zelfs voor om de kosten van de opleiding voor haar te betalen.

Carla was helemaal door het dolle heen. Haar wens zou uitkomen.

En nu anderhalf jaar later is haar yoga- en mindfullness-school voor kinderen een feit. Kinderen komen bij haar lessen volgen en ze geeft ook geregeld yoga- en mindfullnesslessen bij kinderen op scholen of bij de buitenschoolse opvang. Daarnaast werkt ze parttime als pedagogisch medewerker bij een leuk kinderopvangcentrum. Carla is helemaal opgebloeid en ze ziet haar werk helemaal zitten. Ze heeft absoluut geen spijt van haar stap om afscheid te nemen van haar baan in het onderwijs. Ze heeft nu werk waar ze energie van krijgt in plaats van dat het energie kost.

Ben jij ook aan het twijfelen of je nog wel goed op je werkplek zit ? Ben je er aan toe om een volgende stap te zetten ? Verlang je ernaar om een baan te vinden die ECHT bij je past, zodat je weer meer jezelf kunt zijn, energie kunt ervaren en weer kunt genieten ?

STUUR MIJ EEN MAIL en dan neem ik binnen 24 uur telefonisch contact met je op.

Als ik denk, dat ik je kan helpen, bied ik je een:

GRATIS “KRIJG ZICHT OP WERK – SESSIE” t.w.v. 97 euro

In 3 stappen ga je ervaren wat je kunt doen om het leven en de baan te krijgen die je echt graag wilt !

In deze sessie bespreken we:

  • je werkverleden
  • je huidige werksituatie
  • je gewenste werksituatie

Je gaat zelf zien en ervaren welke stappen je kunt zetten om je leven in positieve zin te veranderen. Als creatief coach help ik je om je eigen beeldtaal te analyseren en een kracht-zwakte analyse te maken van de situatie waar jij in zit en hoe je hieruit kunt komen.

Laat deze kans niet liggen. Maak een afspraak en ervaar direct dat je grip kunt krijgen op het leven dat je graag wilt leiden.

MELD JE HIER AAN.  Ik help je graag.

 

HannekeHanneke Wiefferink, creatief loopbaancoach