5 Loopbaantips voor 50 plussers

“Hoe kan ik als 50-plusser een werkgever overtuigen dat ik nog waardevol kan zijn voor een organisatie ?”
Ik hoor geregeld van mijn 50- plus klanten dat ze ervan overtuigd zijn, dat ze niet meer aan het werk komen, omdat ze te oud zijn. Is dat altijd waar ? Hun overtuiging baseren ze onder andere op het feit, dat ze geen reactie krijgen op hun sollicitatiebrieven. Ze worden niet uitgenodigd. Vaak krijgen ze ook geen bevredigende uitleg bij afwijzingen. En daar ligt het probleem op tafel. Veel 50-plussers gaan dan zelf invullen, dat ze niet uitgenodigd worden, omdat ze ‘te oud’ zijn. Mensen hebben de neiging om te generaliseren. Jong en oud. Eigenlijk doen we dat allemaal automatisch. We stigmatiseren onszelf en anderen….je hebt een keer een ervaring opgedaan met een bepaald persoon met bepaalde kenmerken en iedereen die daarop lijkt, gaan we daarmee automatisch, vaak onbewust, in dezelfde categorie plaatsen. Zelf heb ik heel lang gedacht, dat oude mannen met een hoedje op in een auto niet goed konden rijden. Mijn vader was namelijk zo’n oudere man, met hoedje en auto. En zijn rijstijl was zeker afwijkend te noemen :). En ik werd vaak bevestigd in mijn overtuiging dat oude mannen met hoedjes op in een auto niet konden autorijden….omdat ik ook zocht naar die bevestiging. Even geen knipperlicht aan doen bij het rechtsaf slaan en ja hoor, ik dacht:” Die man kan niet autorijden….”. Stiekem denk ik nog steeds dat ik gelijk heb 🙂 
 
Als jij zelf een 50-plusser bent, vind ik het een aanrader om eerst je eigen mindset over oudere medewerkers te gaan onderzoeken. Is deze positief of negatief ? Als jij denkt dat alle werkgevers geen oudere werknemers willen, is dat voor jezelf een aannemelijk alibi. Niet prettig, maar je hoeft dan in ieder geval niet meer kritisch naar je eigen aanpak te kijken. En het helpt je om jezelf (op voorhand) te beschermen voor teleurstellingen. Want je verwacht ook helemaal niet, dat je uitgenodigd zou kunnen worden voor een sollicitatiegesprek. En als je bevestigd krijgt, dat een werkgever geen oudere werknemers wil, help hem dan om het tegengestelde te bewijzen, want een werkgever gaat ook af op zijn eigen ervaringen, die hij heeft opgedaan met oudere werknemers. Als deze niet positief waren, kan dat invloed hebben op hoe hij zijn nieuwe personeel werft. Hij heeft een negatieve overtuiging ontwikkeld over de oudere medewerker. Hij moet uitgedaagd worden om hier een andere, meer realistische mindset in te gaan ontwikkelen.
Want aan jonge medewerkers kleven ook de nodige nadelen, toch ?
IK GEEF JE 5 BELANGRIJKE TIPS WAARMEE JIJ JE EIGEN MINDSET KUNT VERANDEREN:

Tip 1Accepteer niet klakkeloos een nietszeggende afwijzingsbrief. Bel het bedrijf op na een afwijzing, nadat je gesolliciteerd hebt en vraag wat je had moeten doen om uitgenodigd te worden. Het gaat precies om deze vraag: “Wat had ik anders moeten doen om wel uitgenodigd te kunnen worden?”. Geef aan dat je wilt leren van deze sollicitatie-ervaring om de volgende keer succesvoller te kunnen zijn. Al krijg je niet het gewenste antwoord, toch zet je de ander aan het nadenken.
Tip 2Vraag jezelf af hoe het komt dat je denkt dat je niet uitgenodigd wordt. Waarom denk je dat het je leeftijd is ? Weet je het zeker op basis van feiten ? Kijk eens kritisch naar je brief en CV of überhaupt naar je aanpak om werk te vinden; kan dat beter ? Vraag eens advies aan een personeelsadviseur in je eigen netwerk of bezoek een loopbaancoach en regel dat je een goed CV en brief hebt.
Tip 3Zet de voordelen op een rij waarom een organisatie wel met jou in zee zou moeten gaan juist vanwege je leeftijd. Ouder zijn heeft ook veel voordelen voor een organisatie ! Het is belangrijk dat jij ze zelf kunt benoemen. Een werkgever kan immers zelf de nadelen wel vertellen.
Tip 4Zet op een rij waarom een organisatie niet met een jong persoon in zee zou moeten gaan. Jong zijn heeft ook nadelen voor een organisatie ! Zet ze voor jezelf op een rijtje, want dat helpt je om je mindset te veranderen.
Tip 5: Als je na het toepassen van deze tips nog steeds niet aan het werk kunt komen en overtuigd blijft, dat je leeftijd de enige reden is, dat je niet wordt uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek, schakel dan hulp in. 
Weet je nog meer tips ? Deel ze met me.
Ik wens je veel succes met het ontwikkelen van een positieve mindset ten aanzien van leeftijd; of je nou jong of oud bent, elke leeftijd heeft zijn voor-en zijn nadelen.

Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een ervaren loopbaancoach die ook 50 plussers aan een baan heeft geholpen ?

Dat kan door je HIER aan te melden !

Je bent van harte welkom !Hanneke over mij
Vriendelijke groet
Hanneke Wiefferink
Loopbaancoach